12 juni 2017
Canada
a
A
Winterse omstandigheden
Vrijdagochtend, na een stevig ontbijt, uitgecheckt en op weg naar Lake Louise, onze volgende overnachtingsplaats. Via de zeer bekende Icefields Park Way, een kilometers lange weg van Jasper naar Banff. Eerste stop was bij de Athabasca watervallen. Weer een enorme waterpower die daar samen komt. Heel mooi om te zien, en gemakkelijk te bereiken via prima uitgezette wandelpaden. Onze weg vervolgd. Prachtige weg langs meren, snelstromende bergriviertjes en diverse watervallen. En ineens een parkauto met knipperlichten en aantal auto's langs de kant. Dat duidt meestal op een dier. Dit keer een flinke elk, met gewei. Opnieuw een fotomomenrje. Doorgereden naar de Glacier. Niet met de bus mee en wandelen op de gletsjer, maar de auto geparkeerd en een flink stuk geklommen om bij het begin van deze geweldige ijsvlakte te komen. Indrukwekkend. Wel koud en winderig, maar een mooie ervaring. Doorgereden naar de volgende 'must see': de Bow Summit. Een wandeling van een kwartier deels door de sneeuw op weg naar een viewpoint. En wat voor een. Een blik over Peyto Lake, een waanzinnig mooi groen gekleurd bergmeer. Wat een uitzicht!
En weer door naar Bow Lake, een deels nog bevroren bergmeer. Richting parkeerplaats weer auto's langs de weg. Deze keer om een grizzly beer te bewonderen. Die hadden we nog niet op ons lijstje: check! Superrrrr. Ook het meer was adembenemend. Je hoorde het geknisper van het ijs. Prachtige ijskristallen aan de waterkant. Wonderschoon, niet te bevatten hoe mooi en afwisselend natuur kan zijn. Moe van alle indrukken (de harde schijf was vol zullen we maar zeggen) doorgereden naar ons hotel in Lake Louise. Die kwamen net uit een stroomstoring van 20 uur, dus alle systemen waren ze nog aan het resetten, inchecken dus nog niet mogelijk. Dan maar vast naar het wereldberoemde Lake zelf gelopen. Wat een toeristische bende daar. Overcrowded, mensen die zich verdringen om een foto van het meer en het alom bekende Fairmont Chateau hotel te kunnen maken. Niet echt aan ons besteed dit gedoe. Terug naar hotel en naar de kamer. Eerst al met twee zware koffers 2 verdiepingen per trap, geen lift. Bezweet en hijgend als een nieuwe onze kamer betreden. Wat een aanfluiting. Zo klein, zonder enig comfort. Twee kleine ramen met uitzicht op een muur. Heel slecht. Amper ruimte om onze koffers neer te leggen. De eerste teleurstelling op deze vakantie. Valt best mee toch?
Wat gegeten in de lounge. Eten ok, maar prijstechnisch behoorlijk aan de bovenkant. Een biertje 12 dollar, normaal tussen 6 en 8 dollar. Het is de plek waarvoor je betaalt, zullen we maar zeggen. Vroeg naar bed dan maar, om 9 uur ging het licht uit.
Ik knip het verslag even in twee stukken, omdat ik net anderhalf uur voor de kat zijn viool heb getikt door een systeemfout/slechte verbinding. Hopelijk gaat het nu goed.
Bedankt voor de leuke reacties op onze verslagen!!